Nehruova 51a, lokal 55, Novi Beograd

Savršeni osmeh na jedan klik od Vas!
Pozovite nas

069 33 66 081

Radno vreme

Pon - Pet: 12:00 - 18:00 | Sub - Ned: Po pozivu

Pozovite nas

069 33 66 081

Radno vreme

Pon - Pet: 12:00 - 18:00 | Sub - Ned: Po pozivu

Zakažite pregled

Vaš savršeni osmeh je na jedan klik!

Endodoncija

Endodoncija

Endodoncija je grana stomatologije koja se bavi lečenjem kanala korena zuba. Njoj se pristupa kada nema drugog rešenja već je potrebno devitalizovati zub odnosno izvaditi živac. To se obično dešava u slučajevima kada se zbog uznapredovalog karijesa ili traume zuba javi oboljenje pulpe zuba.

Kada dodje do zapaljenja zubne pulpe, jedino moguće rešenje je da se ona u potpunosti izvadi a na kraju puni. Tako se sprečava dalje širenje infekcije u kost.

Stomatološka ordinacija AST koristi najsavremenije aparate za endodontski tretman zuba, jer je on osnova za dalju restauraciju zuba.

Celokupan tretman endodontskog lečenja potrebno je propratiti rendgenskim snimcima, kako bi se ispratio tok i povećala uspešnost endodontskog tretmana.

endodoncija

Endodoncija u ordinaciji Dr Ast

Endodoncija je stomatološki postupak koji je neophodno izvesti krajnje precizno i pažljivo. Zubna pulpa koja je pod upalom se mora ukloniti iz kanala korena zuba. Nakon njenog vađenja, prostor koji je ranije ispunjavala pulpa potrebno je detaljno očistiti i dezinfikovati, a potom ga ispuniti materijalima koji su predviđeni za to.

Rendgensko snimanje zuba je neophodno obaviti više puta u toku endodentskog lečenja, a i presamog  početka tretmana jer njima utvrđujemo dubinu kanala korena zuba. Očišćen i dezinfikovan kanal korena zuba se ispunjava tačno do vrha, ni premalo ni previše jer svako odstupanje bi moglo dovesti do pojave procesa na vrhu korena zuba.

Nekada je ovaj tretman trajao dugo i bilo je potrebno nekoliko poseta stomatologu za sprovođenje endodentskog lečenja. U Stomatološkoj ordinaciji Dr Ast pristupa se mašinskoj endodonciji koja skraćuje vreme lečenja i daje pozitivnije ishode. Takođe mašinskim tretmanom je moguće tretirati zube sa zakrivljenim ili tankim korenom.

Nakon završenog endodentskog tretmana, zub se dalje tretira na način koji je najadekvatniji. Ukoliko je zub očuvan dovoljno je samo zatvoriti ga plombom, dok kod nekih slučajeva se moraju izrađivati krunice, mostovi ili neki drugi načini nadoknade.

Neka Vaš osmeh iz snova postane realnost!

Pozovite nas i rezervišite svoj termin još danas