Nehruova 51a, lokal 55, Novi Beograd

Savršeni osmeh na jedan klik od Vas!
Pozovite nas

069 33 66 081

Radno vreme

Pon - Pet: 12:00 - 18:00 | Sub - Ned: Po pozivu

Pozovite nas

069 33 66 081

Radno vreme

Pon - Pet: 12:00 - 18:00 | Sub - Ned: Po pozivu

Zakažite pregled

Vaš savršeni osmeh je na jedan klik!

Opšta stomatologija

Opšta stomatologija

Opšta stomatologija

Prevencija

Opšta stomatologija stavlja akcenat na prevenciju. Ona je najvažnija da bismo sprečili probleme vezane za bolesti zuba, desni i usne duplje. Prevencijom se na vreme mogu sprečiti eventualna oboljenja zuba i desni. Redovne posete stomatologu, barem dva puta godišnje, su od krucijalne važnosti za održavanje zdravlja zuba, kako bi vam poslužili do duboke starosti.

Oboljenja zuba je moguće sprečiti ili makar umanjiti i zdravim načinom života. Namirnice koje oštećuju zube i zubnu gleđ su gazirana pića, slatkiši, alkohol, cigarete, žvakaća guma i uopšte sva nezdrava ishrana. Pored zdrave ishrane, bitno je i izbaciti grickanja između obroka, stavljanje u usta i grickanje predmeta poput olovke, plastične kašičice i sl.

Prvi i najvažniji korak u očuvanju oralnog zdravlja svakog pojedinca jeste uputiti ga i upoznati sa načinima održanja i očuvanja zdravlja zuba i usne duplje.

Prevencija je pola zdravlja!

prevencija

Redovno pranje zuba na pravilan način

Tečnost za ispiranje usta (nije zamena pranju zuba)

Redovan pregled kod stomatologa svakih 6 meseci

Svakodnevna upotreba konca za zube

Skidanje kamenca i zubnih naslaga na godišnjem nivou
dijagnostika

Opšta stomatologija

Dijagnostika

Kako bi se zub što više očuvao, pored redovnih pregleda i održavanja higijene, neophodno je obaviti pravovremenu i detaljnu dijagnostiku. Nekada tek nakon dijagnostike, možemo predložiti najadekvatniji način lečenja zuba i dati pravu terapiju pacijentu.

Stomatolog je uvek taj koji će proceniti da li je neophodno izvšiti snimanje jednog ili više zuba ili možda čitave gornje i/ili donje vilice. Na osnovu rendgen snimaka, dalje će se odrediti tok terapije. Ova vrsta dijagnostike je zahvalna jer nam daje uvid u stanje zuba u korenu ili ispod već postojeće plombe. Osim zuba koji su izrasli, možemo da vidimo i zube koji još nisu iznikli kao i njihov položaj i stanje.

Opšta stomatologija

Popravka i lečenje zuba

Naša usta su puna bakterija koje dospevaju tu kroz hranu, piće i sve što konzumiramo u toku dana i mogu da se zadrže na zubima ili između dva zuba, u sitnim pukotinama i sl. Na taj način polako može doći do stvaranja karijesa, naročito u slučajevima lošije oralne higijene. Po pojavi karijesa trebalo bi se što pre javiti stomatologu kako bi se na vreme intervenisalo i da bi se zub što više očuvao.

Popravka zuba je veoma širok pojam jer tu spadaju sve intervencije na zubu koje su potrebne da bi se jedan pokvaren zub vratio u zdravo stanje. Zahvaljujući napretku medicine, danas je moguće popraviti i nešto oštećenije zube. Pacijentima je na raspolaganju čitav dijapazon raznih stomatoloških zahvata koji će učiniti da njihovi zubi ponovo budu zdravi.

opsta-stomatologija

Neka Vaš osmeh iz snova postane realnost!

Pozovite nas i rezervišite svoj termin još danas