Nehruova 51a, lokal 55, Novi Beograd

Savršeni osmeh na jedan klik od Vas!
Pozovite nas

069 33 66 081

Radno vreme

Pon - Pet: 12:00 - 18:00 | Sub - Ned: Po pozivu

Pozovite nas

069 33 66 081

Radno vreme

Pon - Pet: 12:00 - 18:00 | Sub - Ned: Po pozivu

Zakažite pregled

Vaš savršeni osmeh je na jedan klik!

Estetska stomatologija

estetska-stomatologija

Estetska stomatologija

Estetska stomatologija je grana stomatologije koja je sve traženija, jer nema osobe koja ne bi želela da ima lep osmeh i zdrave i blistave zube. Ona nam omogućava da rešimo gotovo svaki estetski problem vezan za izgled istih.

Zdravi i lepi zubi utiču i na samopouzdanje pojedinca, govore o osobi, ističu njenu brigu o sebi i svom zdravlju i izgledu. Prvo što primetite kod osobe sa kojom se prvi put srećete je upravo osmeh. S toga ne čudi sve veća popularnost estetske stomatologije među populacijom.

Ono što je neizostavno rezultat estetske stomatologije je biserno beli niz savršeno poređanih, zdravih zuba – dakle osmeh o kome ste oduvek maštali.

Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba je veoma popularna metoda ulepšavanja zuba pri kojoj se uklanjaju mrlje i diskoloracije sa površine zuba. Trajnost rezultata je individualna i zavisi od navika pacijenta a tretman može da se ponovi za 6-12 meseci. Da bi se očuvali izbeljeni zubi neophodno je izbegavati zaslađene i gazirane napitke, alkohol, cigarete, kafu, čaj, svu masnu, slatku i nezdravu hranu. Izbeljivanje zuba može biti kućno ili ordinacijsko. U oba slučaja neophodno je obaviti pregled i konsultovati se sa stomatologom da li su zubi podesni za izbeljivanje. Takođe, stomatolog će Vas upozoriti na moguće neželjene reakcije i rizike. Nakon tretmana je učestala pojava veće osetljivosti zuba na toplo/hladno ili na slatko, ali to je prolaznog karaktera.

Ordinacijsko beljenje zuba se vrši tako što se na zube nanese supstanca za beljenje čija aktivacija kreće pod uticajem LED lasera. Supstance koje se koriste su pH neutralne i potpuno bezbedne po pacijente. Efekat je vidljiv već nakon prvog tretmana, a obično je za potpun efekat potrebno 2-3 tretmana.

Kućno beljenje zuba zahteva nešto veću angažovanost pacijenta. Obavlja se tako što se pacijentu uzimaju otisci gornje i donje vilice. Na osnovu njih se izrađuju splintovi (folije) u koje se stavlja gel za beljenje. Splintove sa gelom je potrebno nositi 7-10h dnevno. Najbolje je da to bude tokom spavanja narednih 7-15 dana, u zavisnosti od nijanse koja se želi postići.

beljenje-zuba

Ugradnja cirkona

Želja da budemo drugačiji i originalni, prisutna je ne samo kod pripadnica lepšeg, već i jačeg pola. Deo estetske stomatologije je i stavljanje zubnog nakita. Postupak je vrlo jednostavan, bezbolan i ne oštećuje površinu zuba.

U stomatološkoj ordinaciji „Ast“ se koriste originalni „Swarovski“ cirkoni švajcarskog proizvođača „Saremco“, a cirkoni mogu biti različitog oblika i boje.

Cirkon na zubu je veoma moderan i atraktivan estetski dodatak savršenom osmehu koji je tu da skrene pažnju na zube. Cirkon možete sami ukloniti kada god poželite. Pozovite nas i zakažite svoj termin za tretman još danas.

cirkon-na-zubu

Neka Vaš osmeh iz snova postane realnost!

Pozovite nas i rezervišite svoj termin još danas