Nehruova 51a, lokal 55, Novi Beograd

Savršeni osmeh na jedan klik od Vas!
Pozovite nas

069 33 66 081

Radno vreme

Pon - Pet: 12:00 - 18:00 | Sub - Ned: Po pozivu

Pozovite nas

069 33 66 081

Radno vreme

Pon - Pet: 12:00 - 18:00 | Sub - Ned: Po pozivu

Zakažite pregled

Vaš savršeni osmeh je na jedan klik!

Oralna hirurgija

Oralna hirurgija

Oralna hirurgija je oblast stomatologije koja obuhvata sve operativne zahvate u vilici. Pored vađenja zuba obuhvata još čitav niz mogućih zahvata, koje obavlja oralni hirurg. Stomatolog opšte prakse je taj koji će proceniti da li su i kada potrebni ovakvi zahvati. Oni su obično, uz upotrebu lokalne anestezije, bezbolni i retko komplikovani. Pacijent odmah ide kući, a sam oporavak, odnosno njegova dužina zavisi od težine zahvata.

Kod svakog pacijenta se u manjoj ili većoj meri javlja nelagoda pri pomenu oralne hirurgije. Uz primenu adekvatne lokalne anestezije, stručnost stomatologa i pridržavanje uputstava za postoperativni oporavak, nema razloga za bojazan. Zakažite pregled što pre i ne dozvolite da Vaš problem preraste u još veći.

oralna-hirurgija

Uz primenu lokalne anestezije, svaki zahvat je potpuno bezbolan

Sve zahvate iz oralne hirurgije rade isključivo stručni stomatolozi

Odmah nakon zahvata pacijent se pušta na kućno lečenje

Nakon intervencije potrebno je slediti upute lekara o načinu oporavka

Uspešnost operativnih zahvata u našoj ordinaciji je 100%
vadjenje-zuba

Oralna hirurgija

Apikotomija

Najjednostavnije objašnjenje apikotomoje bi bilo – proces uklanjanja vrha korena koji na sebi ima patološke procese. Apikotomiji se pristupa kada nije moguće izlečiti zub konzervantivnim zahvatima, ili kada rendgenski snimak pokaže postojanje infekcije na vrhu korena zuba.

Intervencija može da traje do 60min a izvodi se tako što se napravi rez u predelu korena zuba, bolesni deo kosti se uklanja a kanal korena zuba se očisti od infekcije i zaštiti od eventualnog ponovnog razvoja infekcije. Rez se zašije a konci se vade nakon nekih 7 dana, odnosno kada to stomatolog proceni.

Oralna hirurgija

Vađenje zuba

Kada zub nije moguće izlečiti, pristupa se njegovom uklanjanju zajedno sa korenom iz vilične kosti. Ovo uklanjanje može biti jednostavno, klještima, ali može biti i nešto komplikovanije kada je potrebno hirurškim putem ga izvaditi tako što se uklanja deo po deo. Ovo se obično dešava kada je koren zakrivljen ili zbog gustine okosne kosti te je tada neophodno odići desni, ukloniti kost, separatisati korenove i izvaditi ih jedan po jedan i nakon toga ušiti ranu.

Oralna hirurgija

Implanti

Implanti se ugrađuju na mestima gde nedostaju zubi radi boljeg govora, žvakanja,a umnogome i radi estetike. Ugradnju vrši oralni hirurg a sam implant je napravljen od materijala koje naše telo odlično prihvata. Nakon ugradnje impanta u viličnu kost potrebno je da prođe nekoliko meseci i on skroz sraste sa vilicom i učvrsti se. Nakon učvršćivanja implanta, na njega se ugrađuje posebno napravljena krunica i na ovaj način smo dobili formiran zub.

Ovaj vid zamene zuba koji nedostaje u vilici je dobro rešenje jer ne oštećuje susedne zube, nije mu potreban još jedan zub koji bi bio nosač kao što je to slučaj kod mosta. Takođe, implanti mogu da budu i nosači proteze ili mosta u slučajevima kada ne postoji ni jedan prirodni zub koji bi mogao preuzeti tu funkciju. Pacijenti se sve više odlučuju za ugradnju implanata jer njihova uspešnost ugradnje je veća od 95%.

Neka Vaš osmeh iz snova postane realnost!

Pozovite nas i rezervišite svoj termin još danas