Nehruova 51a, lokal 55, Novi Beograd

Savršeni osmeh na jedan klik od Vas!
Pozovite nas

069 33 66 081

Radno vreme

Pon - Pet: 12:00 - 18:00 | Sub - Ned: Po pozivu

Pozovite nas

069 33 66 081

Radno vreme

Pon - Pet: 12:00 - 18:00 | Sub - Ned: Po pozivu

Zakažite pregled

Vaš savršeni osmeh je na jedan klik!

PRP tretman – Vratite godine unazad

PRP tretman

PRP tretman predstavlja jednu od najtraženijih procedura podmlađivanja, radi postizanja mladalačkog izgleda kože. Regeneracija tkiva i bolji protok krvi u najvećem ljudskom organi, koži, omogućava se faktorima rasta iz krvne plazme pacijenta. Samim tim, koža postaje elastičnija, a popravlja se i njen tonus. Ova procedura podstiče stvaranje novog kolagena i kao krajnji rezultat ima podmlađenu i gipkiju kožu lica.

Proces starenja, između ostalog, dovodi i do toga da naša koža gubi svoju elastičnost, postaje opuštenija i gubi sjaj. Razlog za to je smanjenje kolagena, zaduženog za održavanje zategnutosti kože lica i tela. Kao rezultat svega toga, pojavljuju se bore, a naša koža izgleda i oseća se umorno. Jedna od najatraktivnijih procedura obnavljanja i podmlađivanja kože lica, ali i tela jeste podmlađivanje matičnim ćelijama. Šta je razlog popularnosti ove metode i zbog čega se mnoge dame, ali i muškarci odlučuju upravo za PRP tretman, otkrijte u narednim redovima.

Šta predstavlja PRP tretman kože?

PRP tretmani kože predstavljaju jedan od najprirodnijih načina vraćanja elastičnosti i tonusa kože. Ovakva metoda podstiče stvaranje novog kolagena, ali i hijaluronske kiseline u koži, kao i elastina, čime se koža regeneriše i, samim tim, podmlađuje.

PRP tretman

U bukvalnom prevodu, PRP znači Platelet Rich Plazma, odnosno plazma bogata trombocitima (krvnim pločicama). Ovakva terapija predstavlja određeni vid regenerativne terapije, jer ostavlja prostora organizmu da se sam “izleči“, služeči se isključivo prirodnim faktorima rasta. Ove faktore naše telo koristi samo, kako bi zalečilo tkiva. Stoga, ne čudi ni podatak da je ovakva terapija našla svoje mesto i primenjuje se u različitim poljima – od podmlađivanja kože do lečenja sportskih trauma i opadanja kose.

PRP se sastoji od proteina koji omogućavaju cirkulisanje crvenih i belih krvnih zrnaca, kao i trombocita kroz telo, ali i od vode. Ona je bogata trombocitima, što znači da igra veoma važnu ulogu u procesu zarastanja tela.

Naše telo koristi trombocite kako bi zacelilo rane, a PRP se dobija određenim vidom centrifugiranja krvi samog pacijenta. Kada se dobijena tečnost, putem injekcije, ubaci u kožu, počinje proces regeneracije tkiva.

Šta se sve postiže PRP tretmanom?

PRP tretmanom se, kao što ste i sami imali prilike da se uverite, postiže podmlađeni izgled kože, ali – to nije sve.

Vampirski tretman, kako se često naziva ovakva metoda regeneracije tkiva, takođe stimuliše stvaranje novih kolagenih vlakana, što dovodi do poboljšavanja tonusa i elastičnosti, ali i do poboljšanja tena pacijenta.

Iako smo svi svesni da naša koža stari zajedno sa nama, te da su bore neminovni pratilac starenja, to ne znači da ovaj proces ne možemo usporiti. Jedna od najboljih prednosti upotrebe ove metode jeste usporavanje procesa staranja kože lica ili tela, u zavisnosti od toga na kom mestu se injektira serum.

Zatim, krvna plazma bogata trombocitima može pomoći i pri lečenju ožiljaka od akni, uklanjanju bora, fleka na licu i druge postojeće hiperpigmentacije. Vaša koža postaje sveža, a vidljivo se smanjuju i proširene pore.

Veliki broj muškog i ženskog pola okreće se ovoj terapiju zbog problema opadanja kose. Ova metoda pospešuje rast kose na potpuno prirodan način, bez upotrebe skupih i neefikasnih preparata.

Još jedan od razloga da se odlučite upravo za PRP tretman lica jeste uklanjanje tamnih kolutova oko očiju, odnosno podočnjaka.

Na kraju ovog tretmana, vaša koža postaje hidrirana, meka, elastična i puna kiseonika.

Da li je ova procedura bolna?

Terapija krvnom plazmom bogatom trombocitima ne predstavlja bolnu proceduru. Pre početka tretmana, na kožu pacijenta nanosi se anestetik, odnosno krema, kojoj je potrebno i do pola sata da počne da deluje.

PRP tretman

Samim tim, pacijenti ne osećaju nelagodu, bol ili neprijatnost tokom obavljanja ovog tretmana. Sam tretman traje oko 15 minuta, nakon čega se, bez problema, možete vratiti uobičajenim aktivnostima.

Ukoliko želite da podmladite svoju kožu PRP tretmanom, pozovite ordinaciju Dr AST iz Beograda. Čekamo vas!