Nehruova 51a, lokal 55, Novi Beograd

Savršeni osmeh na jedan klik od Vas!
Pozovite nas

069 33 66 081

Radno vreme

Pon - Pet: 12:00 - 18:00 | Sub - Ned: Po pozivu

Pozovite nas

069 33 66 081

Radno vreme

Pon - Pet: 12:00 - 18:00 | Sub - Ned: Po pozivu

Zakažite pregled

Vaš savršeni osmeh je na jedan klik!

Zubni implanti – Najbolja protetska nadoknada

Zubni implanti

Zubni implanti se u današnje vreme smatraju najboljom protetskom naknadom za nedostajuće zube. Oni su savršeno rešenje za održavanje oralnog zdravlja ili njegovo unapređenje u slučajevima kada već postoji problem sa zubima.

Iako u našoj državi još uvek postoji bauk oko ove grane stomatologije, ona je tu da mnogim ljudima olakša život i učini vaš osmeh savršeno blistavim. Zubni implanti će upotpuniti vaš zubni red i učiniti ga besprekornim.

Šta su zubni implanti?

Zubni implanti su savršeno rešenje za sve osobe koje ne žele da bruse zdrave zube i prave mostove. Kada pacijent koji dođe u ordinaciju ima dobru podlogu za implante, u većini slučajeva će se stomatolog odlučiti upravo za ugradnju istih.

Pre svega, važno je da znate šta je tačno zubni implant. Implant je u suštini šraf koji se ugrađuje u viličnu kost i ima ulogu da zamenjuje koren zuba koji nedostaje. Većina zubnih implanata napravljena je od titanijuma. Taj materijal se koristi iz više razloga, a glavni razlog je što se lako ’’integriše’’ u kost i sprečava to da ga naš organizam prepozna kao strano telo.

Zubni implant je najbolja zamena za pravi zub iz razloga što poseduje najveću stabilnost i dugotrajnost. Jednom kada se postavi može trajati čitav život.

Kako se postavljaju zubni implanti?

Zubne implante postavlja oralni hirurg. Od trenutka postavlja do potpunog prilagođavanja vilici potrebno je da prođe oko šest meseci, odnosno pola godine.

Oralni hirurg će odrediti da li ste dovoljno dobar kandidat za ugradnju implanata. Šta to znači? On će pre svega proveriti da li postoji dovoljno vilične kosti, kako bi implant mogao bezbedno da se ugradi. I ostali uslovi, o kojima ćete razgovarati sa vašim stomatologom, moraju biti ispunjeni.

Zubni implanti

Ukoliko je pre same procedure potrebno vađenje zuba, vaš stomatolog će vam to naglasiti. Ugradnja implanata posle vađenja zuba može se odraditi već nakon trećeg dana od ovog zahvata.

Kada pacijent dobije šrafove, kreće se u izradu privremene zubne proteze, koja će vam omogućiti normalno svakodnevno funkcionisanje.

Sama procedura ugradnje implanata može trajati od pola sata za jedan implant do više časova za više ugrađenih titanijumskih šrafova.

Veoma je važno odlaziti da kontrolne preglede nakon ugradnje šrafova, dok se čeka da oni srastu sa kostima.

Sledeća faza jeste izrada i postavljanje krunica na implante. Pre toga moraju se uzeti otisci sa implanata, ali i odrediti boja, oblik i dužina samih krunica. Oko ovoga će se stomatolog konsultovati sa vama. Sa samu izradu krunica potrebno je i do dve nedelje.

Tokom nekoliko prvih meseci od ugradnje implanata posmatra se progres i uviđa da li su oni potpuno srasli sa vilicom. U većini slučajeva to se i događa.

Vrste zubnih implanata

Važno je napomenuti da postoje dve vrste zubnih implanata.

Prva vrsta su endoosealni implanti, koji su implanti u kosti.

Druga vrsta su subperiostalni. Ova vrsta se odnosi na implante koji leže u vrhu vilične kosti, ispod tkiva desni.

Ipak, u današnje vreme se u stomatologiji koriste samo endoosealni, jer su daleko stabilniji i praktičniji za postavljanje.

Za sve dodatne informacije u vezi sa ugradnjom zubnim implanata možete se konsultovati sa našom ordinacijom Dr Ast.

Zubni implanti

Našu ordinaciju čine stručnjaci u svom poslu, koji su vam na raspolaganju kada god vam to zatreba.

Pružamo vam sledeće usluge:

  • Opšta stomatologija;
  • Endodoncija;
  • Dečija stomatologija;
  • Protetika;
  • Oralna hirurgija;
  • Parodontologija;
  • Estetska stomatologija.

Na našem sajtu možete pronaći i razne savete u vezi sa održavanjem oralne higijene i generalnog zdravlja zuba, ali i desni.

Saveti stomatologa takođe su vam u svakom trenutku dostupni na našem sajtu.

Dr Ast – Ukažite nam poverenje, a mi ćemo brinuti o zdravlju vaših zuba!