Nehruova 51a, lokal 55, Novi Beograd

Savršeni osmeh na jedan klik od Vas!
Pozovite nas

069 33 66 081

Radno vreme

Pon - Pet: 12:00 - 18:00 | Sub - Ned: Po pozivu

Pozovite nas

069 33 66 081

Radno vreme

Pon - Pet: 12:00 - 18:00 | Sub - Ned: Po pozivu

Zakažite pregled

Vaš savršeni osmeh je na jedan klik!

Hijaluronski fileri u službi vaše lepote!

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri vratiće lepotu i sjaj vašem licu.

Hijaluron se prirodno nalazi u našem organizmu, važan je za održavanje hidratacije tkiva i učestvuje u procesima njihovog obnavljanja. Vremenom, koncentracija hijalurona opada što dovodi do promena u kvalitetu kože i tonusa lica.

Ako ste ikada primetili ženu preko 35 godina sa lepim i zategnutim licem bez bora, to mogu biti dve stvari: genetika ili fileri hijaluronske kiseline.

Lokalni serumi i hidrirajuće kreme sa hijaluronskom kiselinom vratiće lepotu i sjaj vašem licu, ali samo hijaluronski fileri daju trajni rezultat, koji je odmah vidljiv. Ukoliko želite da dodate volumen pojedinim delovima lica -očima, usnama, obrazima…oni su savršen izbor!

Stomatološka ordinacija Dr Ast, u narednim redovima pružiće vam korisne informacije o hijaluronskim filerima, koji su od sada dostupni i u našoj ordinaciji.

Prednosti hijaluronskih filera

Hijaluronski fileri imaju puno benefita za vašu kožu, a neki od njih su da oni:

  • Stimulišu proizvodnju kolagena,
  • Daju volumen,
  • Poboljšavaju teksturu kože,
  • Smanjuje pojavu finih linija i bora. 

Hijaluronska kiselina postoji prirodno u našem telu. Ubrizgavanjem u kožu ona stimuliše proizvodnju kolagena, što dovodi do svežijeg izgleda kože, a može se koristiti iz preventivnih razloga ili kasnije kada već dođe do pojave prvih bora i gubitka jedrine i svežine kože.

Rezultati obično traju od šest meseci do godinu dana, a nakon toga je po savetu vašeg lekara potrebna korekcija.

Hijaluronski fileri VS botoks

Kao što smo već spomenuli, glavna razlika između filera hijaluronske kiseline i botoksa je u tome što hijaluron postoji prirodno u našem telu.

Druga razlika je u tome što botoks i hijaluronska kiselina pristupaju problemima starenja iz različitih uglova.

Hijaluronska kiselina daje punoću i volumen koži, popunjava sitne bore i čini ih skoro nevidljivim, dok botoks „zamrzava“ mišiće koji se nalaze u pozadini tako da se mimičke linije ne mogu ni formirati.

Hijaluronski fileri

Botoks je idealan za korigovanje bora čeone regije, dok se hijaluronskim filerima mogu popunjavati usne, obrazi, korigovati nos, naglasiti jagodice, popunjavati nazolabijalne bore i još mnogo toga.

Da li je potrebna posebna priprema za hijaluronske filere?

Ukoliko se odlučete za korekcije sa hijaluronom treba da znate da nikakva posebna priprema nije potrebna. Radi se o potpuno bezbednoj i bezbolnoj proceduri ukoliko je radi stručno i obučeno lice.

Nedelju dana pre intervencije treba da izbegavaju lekove koji razređuju krv, kao i alkohol. Na taj način smanjićete rizik od neželjenih modrica.

Pre nego što se odlučite za bilo kakvu korekciju takođe je potrebno da razgovarate sa svojim lekarom, kako bi ste imali realan uvid u to šta hijaluronski fileri zaista mogu učiniti za vašu lepotu.

Šta možete očekivati tokom tretmana?

Fileri hijaluronske kiseline se ubrizgavaju kroz iglu ili kanilu. Ukoliko vaš lekar odluči da koristi kanilu, ipak će prvo morati da koristi iglu, kako bi napravio ulaznu tačku za kanilu. Što se tiče stvarnog fizičkog osećaja treba da znate da se područje injektovanja predhodno namaže lokalnim anestetikom, tako da postaje relativno utrnuto i bol se gotovo i ne oseća. 

Hijaluronski fileri

Cela procedura traje kratko oko 15 do 30 minuta u zavisnosti od toga gde se hijaluron ubrizgava.

Potencijalni neželjeni efekti

S obzirom na to da se hijaluronska kiselina prirodno nalazi u telu, rizik od neželjenih efekata je malo verovatan. Međutim, kao i kod svih intervencija gde se koristi injekcija, uvek postoji mogućnost za crvenilo, otok ili blage modrice.

Divna stvar koja je vezana za filere jeste mogućnost korekcije. Dakle, ukoliko niste zadovoljni izgledom vaš lekar ga  može korigovati naknadnim dodavanjem, sve dok krajnji rezultat ne bude apsolutno savršen!

Nega nakon korekcije hijaluronskim filerima

Nakon korekcije lica filerima, neophodno je da se ponašate kao i ranije. Dakle, primenjujte svoju dnevnu i večernju negu lica i rutinu kao i ranije. Nije poželjno uzimati 24 časa alkohol ili lekove koji utiču na koagulaciju krvi, zbog eventualne pojave modrica.

Ukoliko je vaš cilj das povratite izgubljeni volumen kože (recimo, ispod očiju), naglasite jedrinu usana ili sprečite pojavu gubitka volumena na najprirodniji mogući način, fileri hijaluronske kiseline su odlična opcija za postizanje tih ciljeva.

Pošto je hijaluronska kiselina prirodna komponenta ljudskog tela, neželjeni efekti su malo verovatni i ceo proces je prilično bezbolan i bezbedan. Neophodno je samo da svoje poverenje ukažete lekaru ili stomatologu koji poseduje neophodni sertifikat i koji je prošao potrebnu obuku i edukaciju iz ove oblasti.

Stomatološka ordinacija Dr Ast sarađuje sa Mikodentalom i Hijaluronom Plural iz Luksemburga. Kod nas možete zakazati hijaluronski tretman koji je potpuno bezbedan i bez neželjenih reakcija.
Posetite nas i u novu godinu uđite sa svežim licem i jedrim usnama.