Nehruova 51a, lokal 55, Novi Beograd

Savršeni osmeh na jedan klik od Vas!
Pozovite nas

069 33 66 081

Radno vreme

Pon - Pet: 12:00 - 18:00 | Sub - Ned: Po pozivu

Pozovite nas

069 33 66 081

Radno vreme

Pon - Pet: 12:00 - 18:00 | Sub - Ned: Po pozivu

Zakažite pregled

Vaš savršeni osmeh je na jedan klik!

Porodični stomatolog – Stomatološke usluge za celu porodicu

Porodični stomatolog

Porodični stomatolog je zadužan za održavanje vašeg oralnog zdravlja, ali i zdravlja zuba vaših najbližih članova porodice.

Većina ljudi u našoj državi se odlučuje na posetu stomatologu tek kada nastane određeni problem, kada bi zub trebalo popraviti ili izvaditi. Nažalost, ovo nas čini veoma neodgovornom nacijom kada je u pitanju oralno zdravlje i oralna higijena. Kako bi se to promenilo, osmišljen je koncept pod nazivom porodični stomatolog.

Benefiti porodičnog stomatologa su zaista ogromni, a Dr Ast vam u današnjem tekstu otkriva nekoliko najvećih.

Porodični stomatolog je najbolji saveznik u savladavanju straha od zubara kod dece

Strah od zubara veoma je česta pojava kod dece mlađeg uzrasta, ali se neretko sreće i kod odraslih. Strah od zubara često dovodi do toga da se stomatološka ordinacija zaobilazi u širokom luku. To dovodi do situacije da se zubaru javljamo tek onda kada stvar postane ozbiljna, a bolesti zuba ili desni uznapreduju.

Porodicni stomatolog

Smatra se da je već od najranijih meseci detetovog života neophodno vođenje računa o oralnoj higijeni. Stoga su preventivni pregledi neophodni ukoliko želite da vaše dete odrasta sa zdravim i jakim zubima. Porodični stomatolog je vaš najbolji saveznik koji će pomoći da vaše dete prebrodi i prevaziđe strah od posete stomatološkoj ordinaciji. Naime, radi se o tome da će dete lakše podneti posetu zubaru, ukoliko na vašem primeru, kao roditelja ili staratelja, i samo vidi kako to izgleda. Preporučljivo je da prilikom posete porodičnom stomatologu prvo stariji član porodice bude pregledan, kako bi dete moglo da prati odvijanje situacije.

Kako bi se dete upoznalo sa odabranim stomatologom, smatra se da je najbolje da prvi pregled bude preventivne prirode.

Imati porodičnog stomatologa je naročito važno ukoliko vodite užurban život

Još jedna od ogromnih prednosti porodičnog stomatologa jeste ta što možete zakazati jedan termin za više osoba, odnosno za više članova porodice. Ovo u suštini štedi vaše vreme, što se onima za užurbanim načinom života itekako isplati.

Porodični stomatolog je u većini slučaja i stručnjak u radu sa decom, te nikada više nećete morati dete manjeg uzrasta da vodite u posebnu ordinaciju, a tinejdžera negde drugde. Ne kaže se uzalud da porodični stomatolog mora biti i dobar “pedijatar“!

Vašem stomatologu je poznata celokupna dentalna istorija vaše porodice

Kada se odlučite za porodičnog stomatologa, veoma je važno da budete zadovoljni njegovim radom i da se tu i zadržite. Razlog za to je što će on imati pristup celokupnoj dentalnoj istoriji vaše porodice.

Ukoliko ste imali određene probleme sa zubima u prošlosti ili alergije na lekove, osetljivosti na određene materijale ili supstance koje se koriste u stomatologiji, vaš porodični stomatolog će to uvek znati.

Ovo je možda i najveći razlog zbog kojeg biste trebalo odmah da pronađete svog porodičnog stomatologa!

Kada jednom pronađete stomatologa koji se dokazao kao pouzdan i stručan, šanse da njemu poverite i oralno zdravlje vaše porodice se uvećavaju. Od izuzetne je važnosti poverenje koje uvek mora postojati između vas i vašeg zubara.

Porodični stomatolog je najbolja preventiva, ali i podrška u hitnim situacijama

Preventivna stomatologija bazira se na tome da je za zdravlje zuba važno pravilno i svakodnevno sprovođenje oralne higijene – pranja zuba pastom i četkicom, korišćenje konca za zube, ispiranje usne duplje tečnošću za usta… Redovne posete stomatologu su od presudnog značaja za preventivu ili rano otkrivanje određenih stomatoloških problema koji mogu naškoditi vašem zdravlju.

Porodicni stomatolog

Iz tog razloga, porodični stomatolog je uvek tu i za preventivne preglede, a ne samo za intervencije. Preporučljivo je posećivati stomatologa barem jednom ili dva puta godišnje, u preventivne svrhe.

I u hitnim situacijama, koje zahtevaju brzo reagovanje, porodični stomatolog će uvek biti na raspolaganju. To je samo razlog više da se što pre odlučite za stomatološku ordinaciju kojoj ćete ukazati svoje poverenje, ali i poverenje svoje porodice.

Stomatološka ordinacija Dr Ast pravi je izbor, kako za vas, tako i za članove vaše porodice – od najmlađeg do najstarijeg člana!