Nehruova 51a, lokal 55, Novi Beograd

Savršeni osmeh na jedan klik od Vas!
Pozovite nas

069 33 66 081

Radno vreme

Pon - Pet: 12:00 - 18:00 | Sub - Ned: Po pozivu

Pozovite nas

069 33 66 081

Radno vreme

Pon - Pet: 12:00 - 18:00 | Sub - Ned: Po pozivu

Zakažite pregled

Vaš savršeni osmeh je na jedan klik!

Bezmetalne krunice – Blistav osmeh!

 

Bezmetalne krunice

Bezmetalne krunice predstavljaju najsavremeniju metodu nadoknade zuba.

Iako živimo u modernom dobu gde je blistava belina koju donosi Hollywood smile želja mnogih, postoje i oni koji zanemaruju brigu o zubima. Što potvrđuju i statistički podaci. Samo 20 odsto stanovnika naše zemlje redovno ide na kontrolu kod zubara, dok polovina građana pere zube 2 puta dnevno.

Imajući ovo u vidu ne čudi što su karijes i parodontopatija vodeći stomatološki problemi građana Srbije. Nažalost, kao posledice ovih bolesti dolazi do gubitka zuba.

Nedostatak zuba nije samo estetski problem. On utiče na okolne zube. Zubi imaju tendenciju pomeranja kako bi ispunili prazni prostor gde je nekada bio zub. Usled krivljenja i naginjanja zuba javljaju se problemi u kontaktu gornje i donje vilice, što vodi ka bržem propadanju zuba, ali i razvoju upalnih procesa. Zato je veoma važno svaki nedostatak zuba nadoknaditi.

Najbolje rešenje za to jesu bezmetalne krunice.

Šta su bezmetalne krunice?

Bezmetalne krunice su protetske nadoknade koje su u potpunosti izrađene od dentalne keramike. U većini slučajeva se kao materijal koristi cirkonijum. Mada se upotrebljavaju i krunice napravljenje od litijim disilikatne keramike.

Bezmetalne krunice

S obzirom da su i jezgro i spoljašnjost izgrađeni od jednog materijala u tome je glavna razlika u odnosu na metalokeramičke kod kojih je osnova od metala. Upotreba metala u protetici pokazala je izvesna negativna svojstva. Pre svega, postoji opasnost od alergijskih reakcija i drugih komplikacija. Upravo zbog toga sve više se metal u stomatologiji zamenjuje materijalima koji su biokompatibilni, kao što je keramika.

Koje su prednosti bezmetalnih krunica?

Materijal od kog su izrađene bezmetalne krunice karakteriše izuzetna transparentnost tako da pružaju prelamanje svetlosti kroz sve slojeve, stvarajući izgled prirodnih zuba. Što je nemoguće postići sa metalokeramičkim krunicama koje se izdvajaju u zubnom nizu svojim mat efektom.

Pored vrhunske estetike, bezmetalne krunice odlikuje i izuzetna čvrstoća. Naime, cirkonijum je jedan od najtvrđih materijala, te je obezbeđana višegodišnja trajnost protetskog rada, bez ikakvih promena u pogledu boje. Dok izuzetna otpornost na kiseline smanjuje stvaranje naslaga. Samim tim je smanjen i rizik od bolesti desni.

Postavljanje zubnih krunica od cirkonijuma, takođe, donosi prednosti. Naime, nema potrebe za velikim brušenjem zuba, kao kod metalokeramičkih. Na taj način se čuva zubno tkivo, ali i okolna gingiva. Ne postoji ni rizik od komplikacija, jer bezmetalne krunice ne sadrže štetne sastojke.

Bezmetalne krunice su kompjuterski dizajnirane

Bezmetalne krunice se izrađuju pomoću najmodernije, CAM CAD tehnologije. To znači da se nakon brušenja zuba i uzimanja otiska vrši digitalno modelovanje pri čemu se konstrukcije buduće krunice izrađuju sa mikronskom preciznošću, pa ne zahtevaju doradu, kao što se to može desiti kod metalokeramičkih koje se prave ručno. Zahvaljujući ovakvoj izradi omogućeno savršeno prianjanje na obrušene zube, tj. perfektni odnos ruba krunice i gingive.

Bezmetalne krunice

Ujedno, bezmetalne krunice obezbeđuju maksimalna preciznost u pogledu boje i oblika, te se opravdano smatraju zlatnim standardom protetike.

Podarite svom licu savršen osmeh, posetite stomatološku ordinaciju Dr Ast.