Nehruova 51a, lokal 55, Novi Beograd

Savršeni osmeh na jedan klik od Vas!
Pozovite nas

069 33 66 081

Radno vreme

Pon - Pet: 12:00 - 18:00 | Sub - Ned: Po pozivu

Pozovite nas

069 33 66 081

Radno vreme

Pon - Pet: 12:00 - 18:00 | Sub - Ned: Po pozivu

Zakažite pregled

Vaš savršeni osmeh je na jedan klik!

PRP tretman lica – Najtraženija estetska procedura!

PRP tretman

PRP tretman lica je jedan od najtraženijih estetskih tretmana širom sveta.

U savremenom dobu ideali lepote su podignuti na viši nivo, te ne čudi što se svakom detalju posvećuje velika pažnja. Izbeljivanje zuba i Hollywood smile postali su vodeći stomatološki tretmani koji donose savršenu belinu vašem osmehu, dok razni preparati za negu lica čine kožu baršunastom.

Međutim, kozmetički proizvodi za kućnu upotrebu u jednom trenutku neće biti dovoljni. Razlog leži u činjenici da s godinama naša koža gubi elastičnost, sjaj i tonus. Kao posledica starenja javljaju se bore na njoj koje ne mogu da otklone ni najskuplji preparati.

Srećom, razvoj nauke i estetske industrije doneo je brojne metode pomoću kojih se proces starenja može odložiti. Jedna od njih je PRP tretman.

Šta je PRP tretman lica?

PRP predstavlja revolucionarni tretman trombocitima obogaćene plazme.

Benefite krvne plazme otkrio je još 50-ih godina Kingsley, a 2 decenije kasnije počela je široka upotreba u hematologiji, zatim pri maksilofacijalnim operacijama i operacijama na otvorenom srcu, a vrlo brzo i u drugim granama medicine. Poslednjih 10 godina našla je primenu u estetskim procedurama.

PRP tretman se zasniva na aplikovanju u tkivo određene regije sopstvene krvne plazme koja je 5 do 10 puta bogatija trombocitima nego u normalnim uslovima. Naime, nakon vađenja, krv se centrifugira kako bi se plazma izdvojila od statičnog dela. Tako dobijena plazma se pomeša sa anestetikom i spremna je za ubrzigavanje.

PRP tretman

Zbog upotrebe krvi popularno se naziva vampirski tretman. Upravo ova karakteristika čini ga najbezbednijim tretmanom, jer je eliminisan rizik od bilo kakvih negativnih efekata.

Kada se primenjuje PRP tretman?

Faktori rasta iz trombocita podstiču proizvodnju kolagena i hijaluronske kiseline, tako da se koža na potpuno prirodni način podmlađuje. Što je i glavna prednost u odnosu na druge estetske metode.

Osim otklanjanja bora, PRP tretman dovodi do ujednačavanja tena i povećanja tonusa, te je krajnji rezultat zategnutije, svežije lice mladalačkog izgleda. Ujedno, koža postaje otpornija na štetne faktore koji dovode do pojave novih bora. To znači da se ovom procedurom ne samo otklanjanju trenutni znaci starenja, već i usporava proces starenje kože.

Pomoću PRP tretmana mogu se otkloniti i crvenilo, ožiljci od akni, podočnjaci i kesice ispod očiju. Ima blagotvorni efekat i na probleme sa kosom. Odnosno, njime možete rešiti pojavu naglog opadanja kose, naslednu ćelavost, kao i ojačati tanku dlaku sklonu pucanju.

Koliko je vremena potrebno da bi se videli rezultati tretmana?

S obzirom da PRP tretman podstiče proizvodnju prirodnog kolagena za maksimalni efekat treba sačekati 2 do 4 meseca. Već nakon par dana mogu se uočiti poboljšanja u strukturi kože, a u narednim nedeljama se postepeno pojavljuju rezultati tretmana. Zahvaljujući tome postižu se dugoročniji rezultati, što potvrđuju i istraživanja. Studija je pokazala da tretman podmlađivanja kože plazmom nakon 6 meseci je 30 odsto efikasniji od mezoterapije iste regije.

Za najbolje reultate stručnjaci savetuju 3 vezana tretmana u razmaku od 3 do 4 nedelje između njih. Postupak se, ukoliko želite, može ponoviti za 12 meseci.

PRP tretman

Zakoračite u novu godinu sa savršenim licem i blistavim osmehom. U stomatološkoj ordinaciji Dr Ast možete rešiti svaki problem sa kožom, dok će vam fiksne proteze, zubni viniri i zubni implanti podariti besprekorni zubni niz.