Nehruova 51a, lokal 55, Novi Beograd

Savršeni osmeh na jedan klik od Vas!
Pozovite nas

069 33 66 081

Radno vreme

Pon - Pet: 12:00 - 18:00 | Sub - Ned: Po pozivu

Pozovite nas

069 33 66 081

Radno vreme

Pon - Pet: 12:00 - 18:00 | Sub - Ned: Po pozivu

Zakažite pregled

Vaš savršeni osmeh je na jedan klik!

Botoks – Kako deluje?

Botoks

Botoks, tj. Botulinum toxin je pročišćeni protein koji proizvode bakterije clostridium botulinum. Iako ova bakterija može da izazove trovanje hranom poznato kao botulizam, u medicini i kozmetologiji se koristi niskokoncentrovani botulinski toksin. Proizvodi se u strogo kontrolisanim uslovima, specijalnom obradom, tako da je potpuno bezbedan za upotrebu.

Prvobitna namena bila je u oftalmologiji i neurologiji. Da bi krajem 20. veka otkriven njegov blagotvorni efekat na znake starenja. Naime, američki plastični hirurg Richard Clark je upotrebio botoks kao pripremu za operaciju asimetrije čela koja je izazvana paralizom nerva. Vrlo brzo počeo je da ga koristi za izglađivanje bora na čelu. Da bi, zatim, primenu proširio na predeo oko očiju i usana.

Zašto je botoks jedan od najtraženijih estetskih tretmana širom sveta otkriva vam stomatološka ordinacija Dr Ast.

Zlatni standard u anti aging tretmanima

Baš kao hijaluronski fileri, tako i botoks pomaže u otklanjanju bora. Uspešno se koristi na borama između obrva, čelu, nosu i oko nosa, na obrazima, iznad gornje usne, kao i oko očiju tzv. borama smejalicama.

Njegovom primenom dolazi do relaksacije mišića tako da pored ispravljanja postojećih bora vrši prevenciju nastanka novih. Takođe, poboljšava konture lica, podiže uglove usana, ispravlja asimetriju kapaka i obrva čime se postiže savršen, mladolik izgled.

Botoks

Botoks se može koristiti i za podmlađivanje vrata, kao i za rešavanje problema prekomernog znojenja u predelu pazuha, prepona, pa i na dlanovima i stopalima. Dok je u stomatologiji našao primenu kao tretman za gummy smile.

Kratka gornja usna i njena hipermobilnost česti su uzročnici preterane vidljivosti desni, te ciljanim ubrizgavanjem botoksa mišići se manje kontrahuju prilikom pokreta, a usna se spušta tako da osmeh dobija prirodniji izgled.

Kako botoks deluje?

Nakon ubrizgavanja u precizno određene tačke botoks blokira oslobađanje neurotransmitera koji je zadužen za prenos informacije ka mišiću. Na taj način zaustavlja odgovor mišića, dovodeći do njegove relaksacije. Sprečavanjem kontrakcija onemogućen je nastanak bora.

U roku od 24 časa po ubrizgavanju počinje dejstvo, a prvi efekti su vidljivi posle 3 dana. Krajnji rezultat se postiže 10 dana od aplikacije i traje oko 4 meseca, mada može i do 6 meseci. Nakon isteka ovog perioda tretman se može ponoviti neograničeni broj puta.

Da li je tretman bezbedan?

Tretman je potpuno bezbedan ukoliko ga izvodi stručno lice. Imajte u vidu da na licu čoveka postoji 43 mišića, te je važno da specijalista precizno odredi mišić u koji treba ubrizgati botoks. Takođe, mora da bude obučen za primenu, jer se botoks ne aplikuje površno pod kožu da ne bi došlo do atrofije.

Pre procedure nanosi se lokalni anestetik čime je eliminisan bol i bilo kakva nelagoda. Ubrizgavanje se vrši veoma malim iglama. Čitav postupak traje 15-ak minuta i možete se odmah vratiti svakodnevnim aktivnostima, te se tretman popularno naziva „lunch time“ tehnika.

Botoks

S obzirom da botoks umanjuje mišićnu aktivnost i preteranu mimiku lica bezbedan je za primenu već od 18. godine života.

Istaknite prirodnu lepotu svog lica, posetite stomatološku ordinaciju Dr Ast i izaberite jedan od tretmana lica. Dok niz savremenih stomatoloških procedura, kao što su izbeljivanje zuba, zubni viniri, implanti, fiksne proteze podariće vam savršeni osmeh.